Nyårshälsning

Posted by on 9 januari, 2015

Några dagar in i det nya året så fick jag ett meddelande på Facebook, från en kvinna som jag inte kände. Hon hade sett ett foto på mig och känt igen mig från ett sjukhusbesök som vi gjorde på regionssjukhuset med förra årets klass. Jag och en av eleverna träffade då en gravid kvinna och hennes mamma som vi tillsammans fick be för. Det vi inte visste när vi bad var att barnet var allvarligt sjuk och att läkarna sagt att om han skulle överleva så skulle han behöva genomgå många svåra operationer. Inte heller visste vi att de gett den äldre kvinnan en kort tid kvar att leva. De ord som deklarerades över den gravida kvinnan var Guds frid och att Gud skulle vara som en mamma och pappa för henne.

När hon nu skriver till mig, ett år och två månader senare berättar hon att två dagar efter vårt besök så blev de orden verklighet i hennes liv. Hennes sons hjärta slutade slå och nästföljande dag dör hennes mamma. Och hon berättar hur hon mitt i denna fruktansvärda situation kände sig buren av Gud själv; att hon trots allt som hände inte upplevde smärta, frustration eller agg utan bara en djup och oförklarlig frid. Hon skriver om uppfyllelsen av Guds löfte och hur hon alltsedan dess levt i den friden.

Och jag blir påmind om att kraften i ett ord från Gud inte bara handlar om de djupaste av uppenbarelser eller om de märkvärdiga orden utan helt enkelt om att uttala rätt ord i rätt tid. Hennes historia får mig att inse hur stor skillnad ett besök och en enda bön kan göra för den som befinner sig på sjukhus eller sitter i fängelse. För mig har hennes vittnesbörd blivit en bild av Guds omsorg och en påminnelse om att våra ord kan göra så mycket större skillnad än vad vi många gånger föreställer oss.

På detta sätt vill jag önska dig ett välsignat 2015!
Selva Negra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*