Längtan efter regn

Posted by on 26 september, 2015

I skrivande stund njuter jag av ljudet av ett bönesvar – regn. Ända sedan jag kom tillbaka till Nicaragua har det vardagliga samtalsämnet varit hur torrt och varmt det är. Och visst är det så, aldrig har jag tillbringat så varma augusti- och septemberdagar i Nicaragua så nog är det många som nu fått svar på sina böner.

Vi har precis börjat ett nytt läsår och har fått ta emot fyra tjejer från kursen Testa Mission som kommer att vara här med oss i nio månader och utvecklas i sin tro tillsammans med Gud och med oss. På missionsskolan har de också lektioner och en del praktik med tio elever från olika församlingar i Darío. Det har varit en intensiv men rolig början på terminen och vi ser fram emot en välsignad tid tillsammans.

För våra svenska elever är det mycket som är nytt och förvånande med att lära känna en ny kultur. Och positiva överraskningar är väl i regel välkomna överraskningar. Jag var i Managua för att träffa en advokat för att kunna förnya mitt nicaraguanska uppehållstillstånd. På väg dit hamnar jag i samtal om mission med min taxichaufför som också är ledare i en kristen församling. Innan jag blir avsläppt stänger han av motorn och ber en kraftfull bön om välsignelse över mig och över min tjänst. Inte nog med att taxiresan också inkluderade bön, när jag kliver av betalar jag knappt något för resan.

Salomo säger att: ”Utdragen väntan gör hjärtat sjukt, uppfylld önskan är ett livets träd.” (Ords. 13:12 [B2000]). Hopp går hand i hand med tron. Så oavsett om vi väntar på regn eller andra företeelser i livet så gäller väl konstarten att veta vad som är inom ens kontroll att ordna och vad vi i tillit behöver lämna till Gud att ta hand om på rätt sätt och i rätt tid. Sedan upphör jag aldrig att fascineras av hur Han i sin stora nåd alltid lyckas förvåna oss med gåvor vi inte ens bett om.

Regn eller sol - ett paraply är alltid till nytta

Regn eller sol – ett paraply är alltid till nytta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*