Med hjärtat på vid gavel

Posted by on 22 november, 2016

I helgen besökte vi La Quesera, en by utanför Ciudad Darío. Vägen dit var minst sagt ett äventyr men väl värt besväret. Vid den steniga vägens slut öppnar sig en bebodd plats vid foten av en klippa. Innan vi åkte så hade jag läst Jesu liknelse om hjärtats olika jordmån för att ta emot budskapet om himmelriket. Väl framme så är många av husen tomma för att byinvånarna är ute och skördar bönor. Men de som var hemma tog emot oss med stor glädje, bad om förbön och efterfrågade att vi snart skulle komma tillbaka.

Att tjäna Gud tillsammans med unga människor är ett privilegium jag aldrig kommer att sluta förundras över. Det är ett sant nöje att få arbeta tillsammans med eleverna i missionsskolan för Guds rikes utbredande. Den ivern och passionen de har inspirerar mig att tro på förändring och storverk.

Tillbaka till liknelsen så är det ju en sak att försöka avgöra var det är lämpligt att strö sina frön – men hur gör man egentligen för att kultivera sitt eget hjärtas jordmån? Hur behåller jag mitt hjärta öppet för Gud? Det finns säkert tusen svar sådana frågor men något jag lärt mig för att behålla hjärtat mjukt är vikten av att omge mig med rätt sällskap: Gud själv, människor som brinner för Gud och människor som har behov av Gud. I helgen var jag i mycket gott sällskap.

Niño en La Quesera

Pojke i La Quesera

2 Responses to Med hjärtat på vid gavel

 1. Richard

  Tack Anna-Sara!

  ¡Muy bien! Vikten av att omge sig med rätt sällskap!

  Guds rika välsignelse!

  /Richard

  • Anna-Sara

   Absolut! Guds välsignelse till dig också, Richard!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*