Om

Missionären

Missionären

Anna-Sara Bergwall är från och med juli 2011, missionär i Nicaragua.

Anna-Sara har under sju års tid varit anställd i Pingstförsamlingen, Gävle som ungdomspastor. Hon har sedan hon åkte ut som volontär till Demokratiska Republiken Kongo 2002 haft ett brinnande missionsintresse. Under åren som ungdomspastor arrangerades årliga missionsresor till Bengt Fiskes arbete i Berlin och även en resa till St Petersburg. Anna-Sara var också med och ledde utbytesresor för ungdomar från Sverige och Nicaragua, i samarbete med PMU InterLife.

Sedan 2008 har Anna-Sara haft en dröm om att starta en interkulturell missionsskola för svenska och nicaraguanska elever. Under fem läsår, från 2011 till 2016 skedde detta genom ett samarbete med Svenska Evangelistmissionens kurs Testa Mission i Ciudad Darío, Nicaragua.

Från och med 2016 fortsätter missionsskolan ¡Descubre tu misión! i två årgångar, en för förstaårselever och ett andra år med inriktning på församlingsplantering. Målet med utbildningen är att ge unga människor möjlighet att pröva sin missionärskallelse i en miljö där Guds rike har stor framgång. Kursen vill ge eleverna en god grund att stå på för att nå ut med global mission i ett postmodernt samhälle. Arbetet syftar till att skapa kontaktytor för att nya missionärer ska sändas ut i tjänst över hela världen.

Utsändande församling är Gävle Pingstförsamling. Övriga samarbetspartners är: Boden Pingstförsamling, Råneå Pingstförsamling, Kalix Pingstförsamling och privata understödjare.